Bine aţi venit pe site-ul Centrului de studii medievale!

Centrul de Studii Medievale a fost acreditat prin hotărîrea Biroului Senatului Universităţii din Bucureşti la 16 iulie 2006. Este compus din 16 membri fondatori si 11 membri simpli, profesori, cercetători şi doctoranzi specializaţi in filosofie, istorie şi filologie.

Centrul de Studii Medievale s-a dezvoltat dintr-un nucleu iniţial format din tineri masteranzi ai facultaţilor de Filosofie, Istorie şi Limbi şi Literaturi Străine reuniţi în anul 2002 în cadrul seminarului cu tema Gîndirea medievală condus de Prof. Dr. Ioan Pînzaru. În următorii trei ani grupul a susţinut un program regulat de dezbateri şi conferinţe publice cu participarea unor reputaţi medievişti străini, precum Michel Zink (Collège de France), Michel Stanesco (Universitatea din Strasbourg), Roger Friedlein (Freie Universität - Berlin), Ana Cornagliotti (Universitatea din Torino), Claudio Galderisi (Universitatea din Poitiers), Keith Busby (Universitatea din Wisconsin) ş.a.

A publicat mai multe volume colective şi a desfăşurat mai multe programe de cercetare interdisciplinară finalizate prin colocvii şi volume.

Din anul universitar 2008-2009 a elaborat un program de studii masterale, asigurat în colaborare de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi Facultatea de Istorie.

Centrul de Studii Medievale publică la Editura Universităţii din Bucureşti colecția Medievalia, care reunește lucrările conferințelor și colocviilor organizate.

Blog academic: https://csm.hypotheses.org/